De prefab schoorstenen van BSK Bouw zijn lichtgewicht elementen waarvan de constructie gemaakt wordt van thermisch gemodificeerd hout. Dit zorgt ervoor dat enige werking van het element voorkomen kan worden. Hierover is een cementgebonden plaats die vochtbestendig is gemonteerd en afgewerkt wordt met keramische steen strips. Deze strips zorgen voor het uiterlijk van de prefab schoorstenen. Daarbij kunnen voorzieningen zoals doorvoeren, zeer goed voor de plaatsing in de schoorsteen gemonteerd worden.

De prefab schoorstenen van BSK Bouw zijn van hoge kwaliteit en leverbaar in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Onze collega’s vertellen u graag meer over onze prefab schoorstenen.

Toepassingsgebied prefab schoorstenen

Prefab schoorstenen zijn goed toe te passen op zowel de renovatiemarkt als de nieuwbouw. Dit onder andere vanwege het lichte gewicht van de schoorstene. Daardoor zijn deze prefab elementen ook mogelijk bij lichte dakconstructies. 

Een andere mogelijkheid van onze is de “schoorsteen ommanteling”, dit zijn aluminium schoorstenen die over de bestaande schoorstenen heen worden geschoven. Dit type schoorsteen is enkel bedoeld om snel het aanzicht of lekkages van de schoorsteen aan te pakken.

Voor projecten waar op korte termijn een hoop schoorstenen geplaatst dienen te worden zijn prefab schoorstenen ook zeer goed toe te passen.

Uiterlijk van onze prefab schoorstenen 

Onze prefab schoorstenen worden doorgaans afgewerkt met keramische steen strips of minerale steen strips. Vaak wordt dit met dezelfde kleur als van de woning uitgevoerd. Zo lijkt het of dat de schoorsteen echt bij het huis hoort. De steen strips die worden aangebracht zijn op verschillende manieren en verbanden uit te voeren. U kunt hierbij denken aan rollagen of spekbanden. 

Daarnaast zijn onze prefab schoorstenen ook uitvoerbaar met als afwerking plaatmateriaal, dit komt echter niet vaak voor. Wanneer er plaatmaterialen of rabatdelen worden toegepast zijn opdikkingen moeilijker uit te voeren.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met BSK Bouw of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze prefab schoorstenen?

Dan kunt u gerust contact met ons opnemen door te bellen naar 0167 528 584, een e-mail te sturen naar info@bsk-bouw.nl of het contactformulier op de contactpagina in te vullen. Onze collega’s staan u dan graag te woord!

Nieuwsgierig wie wij zijn en wat wij doen? Dan kunt u ook een kijkje nemen op onze LinkedIn pagina.